10 Mart 2014 Pazartesi

Youtube Türkçe Oldu


Dünyanın en çok izlenen sitesi Youtube, sonunda Türkçe olarak ülkemizde yayın hayatına başladı. İşte Türkçe Youtube'a ulaşabileceğiniz yeni web adresi:

Google bünyesinde geliştirilen Youtube, ülkemizde uzunca bir süre sansürlerle karşılaşmıştı. Karşılıklı görüşmeler neticesinde yeniden sorunsuz bir şekilde yayınına devam etmeye başlaya Youtube, ülkemize özel büyük bir projeyi hayata geçirdi.

Bundan böyle  adresinden Türkçe olarak yayın yapacak olan Youtube, bu site üzerinden ülkemize özel içerikleri de ziyaretçilerine sunacak. Geçtiğimiz Haziran ayında konuya ilişkin bazı haberler ortaya çıkmış ancak sonrasında devamı gelmemişti. (An itibariyle Türkçe adrese  bağlantısından erişebilirsiniz. Yazı yayına hazırlandığı esnada tr uzantılı adres için DNS güncellemeleri ve diğer çalışmalar devam ediyordu.)

Her gün 4 Milyar'dan fazla videonun izlendiği Youtube'a her bir dakikada 60 saatlik video yükleniyor. Yani saniyede 1 saatlik video kullanıcılara sunulmuş oluyor. Siteye her ay 800 Milyon'dan tekil ziyaretçi erişim sağlıyor.

Share this

0 Comment to "Youtube Türkçe Oldu"

Yorum Gönder